Om oss


Om oss


Lerjans förskola finner ni vackert belägen mellan ängarna och havet i Galtabäck, Tvååker. Vi är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ med tre avdelningar, det är Dungen (3-6 år), Snäckan (1-3 år) och Ängen (1-3 år).


Vi är engagerade och drivna medarbetare som arbetar utforskande i olika projekt där vi utgår från läroplanen och barnens intressen, kunskaper och erfarenheter. Vi ser barnen som kompetenta, nyfikna och kreativa och arbetar för att förskolan skall var en plats där lusten får flöda och där barnen skall få växa och utvecklas tillsammans med oss personal. Vi har hälsa och välmående som en av grunderna för vårt arbete där rörelse, glädje, yoga och mindfulness ligger nära vårt hjärta.


"Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelsförmåga genom att ges möjligheter att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer. Utbildningen ska ge barnen möjligheter att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva". Läroplanen, Lpfö 18


Maten på Lerjans förskola lagas från grunden och härliga dofter sprids i vårt hus. Till lunch serveras fisk från Läjets hamn två dagar i veckan och brödet till mellanmålet är ofta ljummet och alldeles nybakat.

 

Öppettider


 Våra öppettider är 06.30 - 17.30.

Ordinarie verksamhet är stängd under vecka 29, 30 och 31

Ordinarie verksamhet är även stängd under förskolans planeringsdagar, fem dagar/läsår